איזה יין לקנות?


קישורים ממומנים


לקראת פסח, רשת טיב טעם יוצאת עם כמה טיפים על שוק היין בישראל. כנסו לכתבה הבאה לכל הפרטים.

לרגל חג הפסח מציעה רשת טיב טעם מגוון רחב של יינות חדשים מהארץ ומהעולם, בניהם: יינות מאיטליה, ספרד,דרום אפריקה, ארה"ב, גרמניה צרפת ועוד.

לדברי יוסי יאיר מנהל תחום היין ברשת טיב טעם : שוק היין בישראל מגלגל כ- 850 מיליון ₪ בשנה. השוק נמצא בצמיחה מתמדת עם גידול של כ- 25% אחוז לעומת שנת 2009. שוק זה מתחלק ל מעלה מ- 60% מכירות ברשתות השיווק השונות, חנויות יין, מסעדות ומכירה ישירה ביקבים השונים.

לקראת חג הפסח חל גידול של כ – 30% אחוז ברכישת יינות, שעיקר הגידול הם ביינות כשרים ויינות תוצרת הארץ. מבדיקת שוק שערכה רשת טיב טעם, הישראלי שותה בממוצע כ- 2 כוסות יין בשבוע, לעומת מדינות היין האירופאיות (איטליה, צרפת, ספרד, פורטוגל ועוד) השותות פי - 5 מהישראלי, וזאת משום כי תרבות היין באירופה מפותחת מאוד. הארופאי הממוצע ממדינות היין שותה כ- 60 ליטר יין בשנה.

כ- 60% מהישראלים מעדיפים לשתות יינות מתוצרת מקומית ו- 40% אוהבים לשתות מתוצרת חו"ל. הישראלי ישתה במהלך חג הפסח כ- 1 ליטר יין בממוצע. בחגים הישראלי מעדיף לרכוש את היין כשר, לעומת ימי חול. הישראלי שותה כ- 8 ליטר יין בשנה.

היחס בין נשים וגברים בתחום היין הינו 30% נשים ו- 70% גברים, כיום ניתן לראות יותר ויותר נשים המצטרפות למעגל שותי היין, ישנן כיום 10 יינניות ישראליות מובילות אשר מייצגות את ישראל בתערוכות בנלאומיות.

מנתוני טיב טעם, הזנים המועדפים על הישראלי הינו, הקברנה סוביניון והמרלו. והזנים המובילים ביינות הלבנים המועדפים על הישראלי הינו, שרדונה, סוביניון בלאן ורזלינג.

הטרנד המוביל ביינות כיום: יינות מבעבעים קלים, שרובם הגדול הינם ייבוא כגון: יינות למברוסקו מאיטליה, קאווה מספרד ויינות מבעבעים שונים מצרפת כגון: קרמו ומטוד טרדישונל ויינות מבעבעים מסוג קרמו. עד שנת 2010 העדיף הישראלי לשתות יין אדום, והחל משנת 2010 ישנה תפנית בהעדפה והחלו לגלות את היינות הקלים המבעבעים כגון: למברוסקו קאוות, יינות לבנים ויינות רוזה.

עוד ציין יוסי יאיר, שהיחס בין הייבוא לתוצרת המקומית הינו 75% תוצרת מקומית ו- 25% ייבוא כשנתוני הייבוא הולכים וגדלים בגלל פער המחירים בין היין המקומי ליין מתוצרת חו"ל.

לקראת חג הפסח רשת טיב טעם תצא במבצעים אטרקטיביים על מגוון היינות מתוצרת מקומית והייבוא.

מאת: דניאלה רייבנבך