קישורים ממומנים
חג הפסח בפתח, ואיתו הסידורים, הניקיונות הבישולים ושאר ההכנות לחג. ליקטנו עבורך כמה טיפים שיעזרו לך לעצב את שולחן הפסח. (באדיבות רשת "wind and water ").
תקופת החגים היא הזדמנות חגיגית עבור כל אחד מאיתנו לשפץ, לנקות, לסדר ולארגן את הבית מחדש. לזרוק את כל מה שאגרנו, שלא לצורך, במשך השנה האחרונה ולהלביש את הבית באווירת החג. הזמנים השתנו, והיום כבר לכולם ברור כי נקודת המפתח לאירוח מוצלח בחג, אלו לא רק הבישולים והמתכונים הסודיים מבית סבתא, אלא לא פחות חשוב ויש אומרים אף יותר, כיצד יראה שולחן הסדר.
אלגנטיות, יצירתיות ופרקטיות הם המרכיבים העיקריים בשולחן החג, הרעיונות והאלמנטים יכולים להיות מכל פריט בבית ועם קצת יוזמה מעוף ודמיון ניתן ליצור שולחן חג ייחודי וחגיגי. חשוב לזכור כי שולחן הסדר הוא מרכז האירוח בערב החג, ועל כן, הוא זה שנותן את הטון: ממראה שובב, צעיר וחגיגי ועד מראה קלאסי עדין ומאופק. זכרו תמיד כי אופייכם, השקעתכם והיצירתיות שבכם משתקפים היטב בתוצאה המתקבלת, ועל חשוב מאוד להקדיש לכך זמן ומחשבה ראויים.
רשת& Water' Wind' להלבשת הבית מביאה לכם מספר טיפים שיהפכו את שולחן החג שלכם למזמין, נעים, ייחודי, שישאיר את האורחים ללא מילים ואתם תקטפו מחמאות ללא הרף.
• צבעים- בשלב הראשון יש לבחור את הגוונים שירכיבו את השולחן. אל תתקבעו על צבעי השמנת והלבן דווקא. ישנם צבעים נוספים כגון גווני הפסטל אשר יהפכו את השולחן לאלגנטי וחגיגי מצד אחד, אך גם עם רוח צעירה ותחושת אווריריות מצד שני. חשוב לשמור על משפחת צבעים הרמונית. זאת, כדי לשמור על מראה אלגנטי ומכובד ולהימנע מתחושת 'קרקס'.
• מרקמים- מבחר הטקסטורות בהם אתם יכולים להשתמש הן בלתי מוגבלות: כותנה, פשתן, משי, קטיפה ועוד, הכול משתלב. מפת שולחן במרקם ובגוון אחיד, תעזור לכם בתור בסיס לשילוב מצוין עם ראנר, פלייסמנטים במרקם שונה ובניגודים: ווינטג' – מודרני, קלאסי – עכשווי. תהיו יצירתיים ותנו לדמיון להתפרע, הכל הולך כל עוד יש הרמוניה בצבעים וטאצ' ייחודי.
• תאורה- אור נרות מרצד על השולחן הוא תוספת הכרחית להלבשת השולחן היוצר חגיגיות ואינטימיות. ניתן להשתמש במספר רב של כוסות לנרונים קטנים במגוון צורות וצבעים או לחלופין במספר מצומצם של פמוטים עם נרות גדולים ועבים היוצרים אלגנטיות ודרמטיות סביב השולחן. חשוב לזכור כי נרות הם דבר מסוכן, ועל כן הצבת הנרות צריכה להיות רחוקה מסידור הפרחים, המפיות או כל דבר אחר העלול חס וחלילה להתלקח.
• כלי האוכל- עריכת השולחן הינו החלק העיקרי של שולחן החג והוא זה שיקבע בסופו של דבר את אופיו ויופיו. זו ההזדמנות להוציא את הסרוויסים הישנים ששמורים לאירועים המיוחדים. אם אין לכם סרוויס אחד שמספיק לכל האורחים, מומלץ לשלב שני סרווסים בהתאמה: צלחת מנה עיקרית מאחד ומנה ראשונה מהסט השני בהתאמה. כדי לתת טאצ' מעניין שלבו אותם עם כוסות צבעוניות מפיות בד/ נייר באיורים מעניינים. אך שימו לב! אם סט הכלים שלכם צבעוני ומאויר, מומלץ להשתמש במפיות חלקות, על מנת שלא לגרום לעודף צורתיות על השולחן ולבלבול בעיניים. כך תישמרו על ההרמוניה החגיגית על השולחן .
• אקסוסריז- הם אלה שנותנים את הגימור הסופי והופכים את השולחן לבלתי נשכח. תוכלו לשלב מפיות מבד עם טבעת, או לחלופין להשתמש בשתי מפיות לכל סועד: אחת קטנה לכוס ואחת גדולה על הצלחת. את מרכז השולחן תוכלו לקשט בכל פריט שיש ברשותכם: עלים ופרחים טריים בתפזורת או בסידור בתוך וואזה. או לחלופין פירות, אבנים דקורטיביות ועוד. על מנת לשמור על קשר עין טוב בין כל יושבי השולחן, חשוב לעצב דקורציה נמוכה.
• תוספת אישית- הוסיפו ליד כל מקום ישיבה על הכסא או על הצלחת או בטבעת המפית ברכה קטנה, מתנה צנועה, פרח,דגלון, או סתם ציטוט ממשפט אהוב או התייחסות אישית. המחווה הפשוטה הזו תיקח מזמנכם עוד מספר דקות, אך תעלה חיוך על פניהם של האורחים כבר מן הדקה הראשונה של הארוחה.
הדקורציה מוכנה, השקעתם את מיטב כספכם ויצירתכם על מנת להפוך את השולחן לבלתי נשכח: אך האם זכרתם להשאיר מקום לקערת הסדר? האם השארתם מספיק מקום לשים את הדברים החמים על השולחן? האם יש מספיק מקום לבקבוקי היין והשתייה? חשוב שנזכור כי לפעמים שולחן עמוס מידי הוא אולי נאה למראה אך לא פרקטי. חשוב ורצוי לשמור על עיצוב מינימאלי - לא פחות חגיגי ומיוחד, אשר ייתן לכל הסועדים תחושת מרווח ולכם מקום לשים את כל מרכיבי הארוחה על השולחן, מבלי להרוס את העיצוב עליהם עבדתם שעות ארוכות.
מאת: גלאי תקשורת ויחסי ציבור
תקופת החגים היא הזדמנות חגיגית עבור כל אחד מאיתנו לשפץ, לנקות, לסדר ולארגן את הבית מחדש. לזרוק את כל מה שאגרנו, שלא לצורך, במשך השנה האחרונה ולהלביש את הבית באווירת החג. הזמנים השתנו, והיום כבר לכולם ברור כי נקודת המפתח לאירוח מוצלח בחג, אלו לא רק הבישולים והמתכונים הסודיים מבית סבתא, אלא לא פחות חשוב ויש אומרים אף יותר, כיצד יראה שולחן הסדר.
אלגנטיות, יצירתיות ופרקטיות הם המרכיבים העיקריים בשולחן החג, הרעיונות והאלמנטים יכולים להיות מכל פריט בבית ועם קצת יוזמה מעוף ודמיון ניתן ליצור שולחן חג ייחודי וחגיגי. חשוב לזכור כי שולחן הסדר הוא מרכז האירוח בערב החג, ועל כן, הוא זה שנותן את הטון: ממראה שובב, צעיר וחגיגי ועד מראה קלאסי עדין ומאופק. זכרו תמיד כי אופייכם, השקעתכם והיצירתיות שבכם משתקפים היטב בתוצאה המתקבלת, ועל חשוב מאוד להקדיש לכך זמן ומחשבה ראויים.
רשת& Water' Wind' להלבשת הבית מביאה לכם מספר טיפים שיהפכו את שולחן החג שלכם למזמין, נעים, ייחודי, שישאיר את האורחים ללא מילים ואתם תקטפו מחמאות ללא הרף.
• צבעים- בשלב הראשון יש לבחור את הגוונים שירכיבו את השולחן. אל תתקבעו על צבעי השמנת והלבן דווקא. ישנם צבעים נוספים כגון גווני הפסטל אשר יהפכו את השולחן לאלגנטי וחגיגי מצד אחד, אך גם עם רוח צעירה ותחושת אווריריות מצד שני. חשוב לשמור על משפחת צבעים הרמונית. זאת, כדי לשמור על מראה אלגנטי ומכובד ולהימנע מתחושת 'קרקס'.
• מרקמים- מבחר הטקסטורות בהם אתם יכולים להשתמש הן בלתי מוגבלות: כותנה, פשתן, משי, קטיפה ועוד, הכול משתלב. מפת שולחן במרקם ובגוון אחיד, תעזור לכם בתור בסיס לשילוב מצוין עם ראנר, פלייסמנטים במרקם שונה ובניגודים: ווינטג' – מודרני, קלאסי – עכשווי. תהיו יצירתיים ותנו לדמיון להתפרע, הכל הולך כל עוד יש הרמוניה בצבעים וטאצ' ייחודי.
• תאורה- אור נרות מרצד על השולחן הוא תוספת הכרחית להלבשת השולחן היוצר חגיגיות ואינטימיות. ניתן להשתמש במספר רב של כוסות לנרונים קטנים במגוון צורות וצבעים או לחלופין במספר מצומצם של פמוטים עם נרות גדולים ועבים היוצרים אלגנטיות ודרמטיות סביב השולחן. חשוב לזכור כי נרות הם דבר מסוכן, ועל כן הצבת הנרות צריכה להיות רחוקה מסידור הפרחים, המפיות או כל דבר אחר העלול חס וחלילה להתלקח.
• כלי האוכל- עריכת השולחן הינו החלק העיקרי של שולחן החג והוא זה שיקבע בסופו של דבר את אופיו ויופיו. זו ההזדמנות להוציא את הסרוויסים הישנים ששמורים לאירועים המיוחדים. אם אין לכם סרוויס אחד שמספיק לכל האורחים, מומלץ לשלב שני סרווסים בהתאמה: צלחת מנה עיקרית מאחד ומנה ראשונה מהסט השני בהתאמה. כדי לתת טאצ' מעניין שלבו אותם עם כוסות צבעוניות מפיות בד/ נייר באיורים מעניינים. אך שימו לב! אם סט הכלים שלכם צבעוני ומאויר, מומלץ להשתמש במפיות חלקות, על מנת שלא לגרום לעודף צורתיות על השולחן ולבלבול בעיניים. כך תישמרו על ההרמוניה החגיגית על השולחן .
• אקסוסריז- הם אלה שנותנים את הגימור הסופי והופכים את השולחן לבלתי נשכח. תוכלו לשלב מפיות מבד עם טבעת, או לחלופין להשתמש בשתי מפיות לכל סועד: אחת קטנה לכוס ואחת גדולה על הצלחת. את מרכז השולחן תוכלו לקשט בכל פריט שיש ברשותכם: עלים ופרחים טריים בתפזורת או בסידור בתוך וואזה. או לחלופין פירות, אבנים דקורטיביות ועוד. על מנת לשמור על קשר עין טוב בין כל יושבי השולחן, חשוב לעצב דקורציה נמוכה.
• תוספת אישית- הוסיפו ליד כל מקום ישיבה על הכסא או על הצלחת או בטבעת המפית ברכה קטנה, מתנה צנועה, פרח,דגלון, או סתם ציטוט ממשפט אהוב או התייחסות אישית. המחווה הפשוטה הזו תיקח מזמנכם עוד מספר דקות, אך תעלה חיוך על פניהם של האורחים כבר מן הדקה הראשונה של הארוחה.
הדקורציה מוכנה, השקעתם את מיטב כספכם ויצירתכם על מנת להפוך את השולחן לבלתי נשכח: אך האם זכרתם להשאיר מקום לקערת הסדר? האם השארתם מספיק מקום לשים את הדברים החמים על השולחן? האם יש מספיק מקום לבקבוקי היין והשתייה? חשוב שנזכור כי לפעמים שולחן עמוס מידי הוא אולי נאה למראה אך לא פרקטי. חשוב ורצוי לשמור על עיצוב מינימאלי - לא פחות חגיגי ומיוחד, אשר ייתן לכל הסועדים תחושת מרווח ולכם מקום לשים את כל מרכיבי הארוחה על השולחן, מבלי להרוס את העיצוב עליהם עבדתם שעות ארוכות.
מאת: גלאי תקשורת ויחסי ציבור
0 תגובות:
כתבו תגובה לכתבה