חתונת קונספט


קישורים ממומנים


מתכננים לעשות חתונת קונספט? חתונת מסיבה? או שאתם יותר בקטע של חתונה טכנולוגית? הנה כמה מן הטרנדים החדשים של עולם החתונות בישראל.

לרגל פתיחתה של עונת החתונות, סוקרת טלי שרון, מנהלת מתחם האירועים קסיופיאה, את הטרנדים הבולטים ביותר באירועי חתונות לשנת 2011.

חתונות מסיבה

זהו הטרנד הבולט ביותר כיום. הכוונה לאירועים בהם הדגש הוא על הבר, המוסיקה, ועל פינגר פוד (מנות שניתן לאכול בעמידה, לא סביב שולחן). תפריט הפינגר פוד מותאם אישית לטעמו של הלקוח ונבנה בהתאם לקהל היעד שלו. להלן כמה דוגמאות למנות בולטות מהתקופה האחרונה: נתחוני טונה אדומה צרובה בנגיעת בלסמי מצומצם, סביצ'ה דגי ים בהדרים וכוכבי אניס, קוביות אנטריקוט בסגנון בורגיניון ברביולי חצי-פתוח, וקינוחים אישיים על בסיס טפיוקה ופירות טריים. חתונות מסיבה בולטות בעיקר באזור המרכז ובקרב אוכלוסיית נישאים בגיל בוגר יחסית. מכיוון שבשנים האחרונות הגילאים של הזוגות הנישאים עלה ב- 2-3 שנים, בכל הארץ, אך עוד יותר בתל אביב והרצלייה פיתוח, חתונות אלה הפכו לטרנדיות בעיקר.

בית כנסת ומסיבה

אירועי חתונות בהרכבים של עד 250 איש בד"כ. מתחילים בקבלת פנים וקוקטייל עשיר, לאחר מכן טקס חופה בבית כנסת קרוב וממשיכים במסיבה במקום אחר עם בר משקאות איכותי ואוכל בסגנון טאפאסים. הכול נעשה במקום ולעיני האורחים והמלצרים מסתובבים עם מגשים צבעוניים ושופעים מכל טוב. הדגש הנו על תפריט עונתי, זמין ועכשווי עם נגיעות אסייתיות לצד הקלאסיות המקובלות.

חתונות קונספט

טרנד מבוקש מאוד בקרב זוגות צעירים המחפשים לעשות אירוע שונה, המטרה ליצור חוויה מדוברת וייחודית. כך לדוגמא זוכים לפופולאריות אירועים בסגנון "שולחן ברזילאי". באירועים אלה הבשרים ניצלים על הגריל רוטיסרי ב-Open Kitchen ובניצוחו של שף דרום אמריקאי עם עשרות שנות ניסיון בתחום הבשר. הנתחים העסיסיים מוגשים על שיפודי ענק ונפרשים לעיני האורחים. לאורחים אף ניתנת האפשרות לבחור את מידת העשייה של הנתח. קונספטים נוספים פופולאריים: אלף לילה ולילה, פופ ארט, ואופנת עילית (ג'וסי קוטור).

חתונה שנייה ושלישית לבני הזוג

אירועים קטנים בד"כ. סגנון אירוח בישיבה סלונית עם תפריט קונבנציונלי בהתאם לטעמו של הזוג המארח ובר מאוד מושקע, בדרך כלל הזוג בוחר בחופה מסורתית (מקלות).

חתונה עם שף מארח

אירוע בעיקרו גסטרונומי עם ארוחת טעימות מורכבת מתאימה לקהל לא גדול ובד"כ לא צעיר. שף מפורסם מתארח באתר אירועים ידוע ומעניק "טאצ" וסטייל לתפריט הערב. מתאים ביותר לזוגות אניני-טעם אשר מחפשים חידושים והרפתקאות במטבח, פתוחים לעולמות חדשים וסגנונות הגשה לא רגילים. השף מצידו ינסה להפתיע כל פעם מחדש ולזכות בכל השבחים האפשריים.

חתונות בעידן הגלובלי


שידור קטעים מהחתונה באינטרנט טכנולוגיית VTR, המאפשרת גם לקרובים ולחברים בחו"ל להשתתף באופן וירטואלי בחגיגות ולצפות באירוע בשידור ישיר.

נתונים כללים לקראת עונת החתונות 2011

מנתוני מתחם האירועים קסיופיאה, בהרצלייה פיתוח, שוק החתונות בישראל מגלגל בשנה כ- 4 מיליארד ₪, המסתכמים בכ- 40 אלף חתונות בשנה.

לדברי צפריר גינסברג, מנכ"ל קבוצת שבע, המפעילה את מתחם האירועים קסיופיאה: "שוק החתונות הינו עונתי, עם רוב מוחלט של אירועים המתקיימים בין מאי לאוקטובר. חתונה ממוצעת נאמדת בכ- 300 מוזמנים ומסתכמת בעונת החתונות בכ- 120,00-140,000 ₪. יחד עם זאת זוג שמחליט לערוך שואו רציני ולהשקיע בחתונה ייחודית מגיע גם ל- 250,000 ₪ ויותר. לדבריו: בכל עונה - מצטרפים טרנדים חדשים, אטרקציות בולטות וחידושים בתחום.

לדברי גינסברג: "מסקר שערכה קסיופיאה עולה כי הנשים בישראל מתחתנות בגילאי 24-29, בממוצע, בעוד שהגברים דוחים את הקץ לגילאי 26-31. בשנה האחרונה הנטייה היא להתחתן במרכזי אירועים המשלבים מתחם חוץ (לערוך את הקבלת פנים וטקס חופה) עם אולם סגור (לערוך את הארוחה, הריקודים והמופעים).

מאת: דניאלה רייבנבך תקשורת