קאפקייקס - מתכון


קישורים ממומנים


מחפשים מתכון לקאפקייפס? חן מיכאלוביץ, שפית צ'וקה בוטיק מתוקים מיריד האוכל בדיזנגוף סנטר, הכינה מתכון מיוחד לעוגות קאפקייקס קינמון ודבש. שיהיה בתיאבון. 


מתכון קאפקייקס

כמות: 36 יחידות קאפקייקס (3 תבניות שקעים)

חומרים לעוגה

3/4 1 כוסות קמח מנופה
2 כוסות סוכר
6  ביצים
200 גרם חמאה בטמפ' חדר
1/2 1 כוסות חלב
2 כפיות תמצית וניל איכותי
2 כפיות שטוחות של סודה לשתייה
1 כפית מלח
קרם קינמון ודבש  (36 יחידות)
300 גרם חמאה בטמפ' חדר
6 כוסות אבקת סוכר מנופה
3 כפות חלב
3 כפות תמצית וניל איכותית
3 כפות קינמון
דבש לזיגוג

אופן הכנה 

להכנת הקאפקייקס:

לחמם תנור ל- 170 מעלות.
להעביר לקערת מיקסר את כל המרכיבים, ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
לסדר בתבניות השקעים עטרות נייר, ולצקת את הבלילה עד ל - 3/4 גובה.
לאפות כ- 15 דקות, עד לקבלת קאפקייקס זהוב.
להמתין עד שהקאפקייקס יתקררו, על מנת לצפות בקרם קינמון ודבש.

להכנת הקרם:

במיקסר עם גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קרם אוורירי.
מוסיפים חלב, תמצית וניל וקינמון, עד לקבלת קרם אחיד.
מצפים את הקאפקייקס המקוררות בקרם, מומלץ לעשות זאת עם שק זילוף וצינטר למראה מרשים ומקצועי.
מזגגים בעדינות מעט דבש וקינמון.

יש להגיש את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.

טיפים: 

קאפקייקס הינה עוגה אישית בעלת חיי מדף קצרים יחסית- יומיים.   לכן ניתן לאפות את הקאפקייקס מראש, ולהקפיא ללא הציפוי, בקופסא הרמטית. 

בכל פעם שרוצים להגיש יש להפשיר את הקאפקייקס בטמפ' החדר כשעה-שעתיים, ואז לצפות ולקשט בסמוך לזמן ההגשה.

ניתן לקשט את הקאפקייקס בקישוטים אישיים ומיוחדים כאוות נפשכם, או בדמויות ברוח החג, העשויות מבצק סוכר כמו דבורה, תפוח רימון.

מאת: ארד תקשורת